Bij Zuigelingen

Osteopathie bij Zuigelingen

Het lijkt overbodig om een baby in zijn eerste levensfase te onderzoeken, maar zijn geboorte is voor hem één van de meest traumatische en stressvolle gebeurtenissen in zijn leven.
Geboren worden is voor de mens één van de meest traumatiserende gebeurtenissen in het leven. De meeste klachten bij baby’s vinden hun oorsprong voor, tijdens of na de bevalling.
Zo verloopt een zwangerschap soms anders dan verwacht. Mogelijke situaties zijn een ongeval, ziekte of langdurige bedlegerigheid tijdens de zwangerschap. Tijdens de bevalling kunnen meerdere situaties ervoor zorgen dat de baby met extra kracht ter wereld wordt gebracht. Denk maar aan het gebruik van de zuignap of de tang, het meeduwen op de buik door de verloskundige of het toedienen van weeënopwekkende of -afremmende middelen.

Ook na de geboorte kan bijvoorbeeld een langdurige rugligging van de baby ervoor zorgen dat zijn fysieke ontwikkeling wordt belemmerd. Als een baby ongemak (pijn) voelt bij een bepaalde beweging, dan zal hij die vermijden. Zo kan pijn in de hals als gevolg hebben dat hij zijn hoofdje altijd dezelfde kant opdraait of dat hij met zijn hoofdje en nek een terughoudende beweging maakt. Hierdoor ontstaat een voorkeurshouding.

Er zijn verschillende problemen bij baby’s die via osteopathie kunnen verholpen worden zoals asymmetrie van de schedel of het gezicht, voorkeurshouding, KISS-syndroom, slik- en zuigproblemen, reflux, darmkrampen…

 Osteopathie bij kleuters en kinderen

Er zijn verschillende problemen bij kinderen die via osteopathie kunnen verholpen worden zoals hoofdpijn, migraine, houdingsafwijkingen (asymmetrie, scoliose), slaapstoornissen, spijsverteringsklachten, voor, tijdens of na een orthodontische behandeling, zindelijkheidsproblemen…

 Osteopathie bij volwassenen

Ook bij volwassenen kan een osteopathische behandeling het antwoord bieden op veel problemen.

 Osteopathie en Preventie

Meer info volgt later…